SIB-Loopcollectief


recreatieve sportvereniging voor harlopen en wandelen

Trailrunning

trailrunning

Vanaf 11 februari starten we met de 1e trailrunning van dit jaar. We starten om 9.00 uur, ingang Waterleidingduinen bij de Zilk. Dus, zijn smalle paadjes, los zand, of heuvels zaken waar jij niet voor terug schrikt, meld je dan hier aan. Een keer per maand, op een zaterdag en een zondag is er een trail tussen de 12 en 15 km, afhankelijk van de groep en de ervaring van de lopers.

Wat is trailen?

Bij trailrunning, ook wel berglopen genoemd, wordt er van de verharde wegen afgeweken om hardlopen op een geheel andere manier te beleven. Het gaat bij trailrunning niet zozeer meer om de snelheid, maar meer om de beleving. De omgeving is meestal verrassend, je komt op plekken waar je niemand meer tegenkomt, de steeds wisselende ondergrond zorgt er ook voor dat je constant alert moet zijn, maar dat betekent ook dat het nooit gaat vervelen.

Wij beschikken in deze omgeving over de prachtige Waterleidingduinen, met de stranden en zee als kers op de taart. Dit unieke gebied leent zich bijzonder voor fraaie routes off-road.

Voorbereiding

Om de kansen op blessures te verkleinen en wil je kunnen genieten van het lopen en de omgeving, moet je een sterke conditie hebben. Dus als basis moet je beschikken over een behoorlijke dosis uithoudingsvermogen. Dat doe je door regelmatig te trainen op een laag tempo (60 tot 75% van je maximale hartslag) en dat kun je 1-1,5 uur volhouden. Je moet nog kunnen praten. Het is immers tijdens het trailen niet het doel om snel te lopen, maar om het lang vol te houden.

Omdat de natuur soms grillig is, gaat het tijdens een echte trail vaak op en af. Sterke beenspieren en stabiele enkels en knieën zijn belangrijk, maar kun je ook trainen. Tijdens de trails wordt hier ook aandacht aan besteed.

Wanneer je je basisconditie voor het hardlopen verder wilt opbouwen, kun je 6 dagen per week trainen bij SIB Loopcollectief.

Wat zijn de kosten?

Voor SIB-leden geheel gratis, voor niet SIB-leden 5,00 per trailruntraining (contant te betalen bij de training).

Heb je nog vragen, bel Meinhard van de Reep: 06 493 857 34 of mail naar technischezakensib@gmail.com

Meer informatie en data vind je hier >>

 

 

 

Agenda

Nachttrail met ontbijt

Wanneer: 05-06-2022 @ 03:00 – 10:00
Waar: Waterleidingduin

https://sibloopcollectief.nl/5-juni-nacht-trail-met-ontbijt/

Boswachtersloop

Wanneer: 02-07-2022 @ 09:00 – 11:00
Waar: Pannenland

Meer informatie volgt spoedig

Berichten