SIB-Loopcollectief


recreatieve sportvereniging voor hardlopen en wandelen

Samen In Beweging

SIB-loopcollectief is opgericht op 26 november 1989 door Wil de Wit. Anno 2022 is SIB uitgegroeid tot een recreatieve hardloopgroep en een wandelgroep van ca 200 leden. Zes dagen per week kan je terecht voor hardlooptraining en drie keer in de week kan je wandelen bij de wandelgroep Sportief Wandelen. Alle trainingen staan onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde trainers en begeleiders.

 

 

Ongeacht je leeftijd kun je bij het SIB wandelen en hardlopen in de prachtige Amsterdamse Waterleidingen Duinen. Dit kan in een aantal loopgroepen waarbij jij op de trainingsdag zelf bepaalt waar jouw sportieve ambitie ligt.

 

De doelstelling van SIB was en is nog steeds het bereiken van mensen die op een ongedwongen wijze samen de loopsport willen beoefenen. Het motto van SIB is dan ook: SAMEN IN BEWEGING.

 

"Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder."

Onze visie

SIB-Loopcollectief wil voorzien in een behoefte aan beweging. Daarvoor maakt SIB de loop- en wandelsport voor iedereen ouder dan 16 jaar in Hillegom en directe omgeving mogelijk.

Onze kernwaarden

Recreatief. Plezier. Sociaal. Laagdrempelig.

Onze missie

SIB-Loopcollectief is een recreatieve sportvereniging waar plezier, laagdrempeligheid en sociaal contact voorop staat. Plezier komt voort uit het aanbod en locatie van de trainingen. Leden kunnen onder begeleiding van ervaren trainers, passend binnen hun eigen ambitieniveau en mogelijkheden op recreatieve wijze de hardloop- en wandelsport beoefenen. 

Laagdrempeligheid vinden we terug in een gezonde balans tussen financiële mogelijkheden, de contributie en het aanbod van trainingen voor zowel de beginnende als de gevorderde recreatieve loper en wandelaar. De leden hebben geen verplichtingen.

Sociaal contact vinden we belangrijk en dit vertaalt zich in nevenactiviteiten waarbij het accent ligt op het ongedwongen, gezamenlijk sporten als ook op het vergroten van de binding met de vereniging. 

Onze kernactiviteiten (hardlopen en wandelen) vinden plaats in de Amsterdamse Waterleidingduinen ingang De Zilk. In de wintertijd lopen we ‘s avonds op de hardloopbaan en straten in en rondom Hillegom.

Recreatief

Recreatief Hardlopen

Lopen is dé manier om te werken aan je lichaam en geestelijke gezondheid. Het prettige aan hardlopen is dat je altijd en overal kan lopen.

Sociaal

Sportief Wandelen

Sportief Wandelen is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. Het is een sportieve en veilige bewegingsvorm die in groepsverband wordt beoefend en als bewegingsvorm veel plezier en voldoening geeft.

Laagdrempelig

Beginners Cursus

Heb je altijd al willen hardlopen? Was je geblesseerd of lukte het in je eentje niet? Dan hebben wij voor jou een perfecte cursus. Met een uitgekiend programma begeleiden onze trainers jou in 13 weken van 0 naar 30 minuten hardlopen aan één stuk.

Sociaal

Samen sporten

Naast het trainen ondernemen we met elkaar diverse leuke activiteiten, zoals de clubkampioenschappen, BBQ, de bevrijdingsloop, Urnanloop. Plezier staat hoog in het vaandel bij SIB.