SIB-Loopcollectief


recreatieve sportvereniging voor hardlopen en wandelen

Start2Walk

Op zaterdag 6 april start de START2WALK, een cursus voor beginnende wandelaars. Gedurende 10 weken werken we aan onze conditie en bouwen we de afstand geleidelijk op naar 7 km. Na 10 weken ben je in staat om in een flink tempo 1,5 uur te wandelen ( ca 7 km).

 

Wandelen is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. Het is een sportieve en veilige bewegingsvorm die in groepsverband wordt beoefend en als bewegingsvorm veel plezier en voldoening geeft. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt Start2Walk het net iets meer dan het ‘gewone wandelen’. Sportief Wandelen betekent stevig doorwandelen in een tempo rond de 5 tot 7 kilometer per uur. Er moet nog altijd adem overblijven om een gesprekje te voeren.

Vooraf

 

Twijfel je of je deze wandelcursus gezond is voor jouw lijf, ga dan eerst even langs de huisarts. In principe kun je meedoen als je 18 jaar of ouder bent. 

 

Als beginnende wandelaar is het belangrijk dat je je conditie rustig opbouwt. Door in groepsverband te wandelen met goede begeleiding en persoonlijk advies, ben je al op de goede weg. In een groep wandelen en elke week de afstand verlengen en merken dat je conditie verbetert, werkt motiverend.

Tijdens de cursus krijg je naast de standaard trainingsvormen warming-up en cooling-down, duur- en intervaltraining, ook verschillende loopvormen aangereikt. Ook komen looptechniek en lichaamshouding aan bod en werken we aan onze balans, kracht en lenigheid met diverse oefeningen tussen het wandelen door.

 

Deze cursus is bedoeld voor mensen die net beginnen met wandelen of voor mensen die door ziekte of blessure een tijd niet hebben kunnen wandelen. De training is zo opgebouwd dat je na 10 weken in eigen tempo 90 minuten onafgebroken stevig kunt wandelen. Je wandelt twee keer per week en iedere week loop je iets langer.

 

Na deze cursus kun je aansluiten bij onze wandelgroep. Je wordt dan lid van SIB-Loopcollectief.  Meer informatie >>

 

Waar en wanneer

 

In april en september starten we een cursus voor beginnende wandelaars. De eerstvolgende cursus start 6 april 2024. 

We lopen op zaterdag om 9.00 uur en op woensdag om 19.00 uur in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang De Zilk. In de winter maken we op woensdagavond gebruik van de hardloopbaan van Sportpark De Zanderij.

 

Kosten

De kosten bedragen 35,00 euro. Daarbij zijn inbegrepen: 20 gezamenlijke trainingen, persoonlijk advies en begeleiding. 

 

Voor toegang tot de Amsterdamse Waterleidingduinen betaal je entree. Hiervoor zijn jaarkaarten verkrijgbaar. Informatie en aanschaf van de jaarkaarten via Waternet.nl

 

Inschrijven

Klik op de + voor het inschrijfformulier.