SIB-Loopcollectief


recreatieve sportvereniging voor harlopen en wandelen

Wandelmarathon van Egmond niet voor watjes…

Egmond Wandelmarathon, of beter, een deel daarvan, liepen wij afgelopen zondag. Wij zijn Anneke, Lisanne en Mirjam van de groep Sportief Wandelen.

Een aantal weken geleden hadden wij ons opgegeven om op deze zondag de zuidroute te lopen en dan de 10,5 km. We zijn eigenlijk nog beginnende wandelaars en gelijk een halve marathon was toch iets te veel van het goede. We reden naar het station in Heiloo, waar we met een pendelbus naar de start in Egmond aan Zee werden gebracht. De start (en ook de finish) was vanaf de sporthal De Watertoren.

We startten om half 11 en liepen eerst door de winkelstraat van Egmond, zo door naar het strand. Niet rechtstreeks want we zagen leuke aanbiedingen bij een sportwinkel… Wel heerlijk dat het vloed was, waardoor we over een hard strand de afstand konden lopen. Na ongeveer 3,5 km kwamen we bij de 1e stempelpost en kregen naast de stempel ook een kop koffie of thee en een heerlijke energiereep. Na deze post ging het parcours verder door de duinen. Maar voordat we daar waren moesten we een behoorlijke klim maken. Eenmaal op de top hadden we een prachtig uitzicht over de duinen. We hielden gelijk een fotostop (of was het om op adem te komen?), legde de omgeving vast voor het thuisfront en liepen daarna weer verder. Een kilometertje verder was een tweede stempelpost en daar kregen we weer wat te drinken. Hiervandaan was het een heel mooi parcours dwars door dit super mooi duingebied. Onderweg kwamen we nog langs een vennetje waar druk op werd geschaatst. Zo leuk om dit te zien.

We liepen iets langer dan 2 uur en toen kwamen we weer in Egmond aan. Daar hebben we even een pauze genomen op een mooi terras in de zon, om te genieten van een heerlijke kop warme chocolademelk met een dot slagroom er op. Dat hadden we wel verdiend vonden we. Vervolgens liepen we door terug naar de sporthal, voor de laatste stempel en voor onze medaille. Voordat we in de bus stapten richting station, zijn we toch weer terug naar de winkelstraat gelopen…

In een bericht later van de organisatie las ik dat er ruim € 9.000 bij elkaar is gewandeld voor het Reumafonds. Mooi dat we zo met elkaar liepen voor een goed doel. Volgend jaar weer, maar dan wandelen we de 21 km. Wie gaan er mee?

Mirjam Romijn

 

 

 

 

 

Agenda

Nachttrail met ontbijt

Wanneer: 05-06-2022 @ 03:00 – 10:00
Waar: Waterleidingduin

https://sibloopcollectief.nl/5-juni-nacht-trail-met-ontbijt/

Boswachtersloop

Wanneer: 02-07-2022 @ 09:00 – 11:00
Waar: Pannenland

Meer informatie volgt spoedig

Berichten