SIB-Loopcollectief


recreatieve sportvereniging voor hardlopen en wandelen

ORIËNTATIELOOP

Uitdagend en avontuurlijk

Wat is een oriëntatieloop?

Oriëntatielopen is een uitdagende sport: het doel is om een route langs controlepunten zo snel mogelijk af te leggen. Je kiest je eigen weg met behulp van kaart en kompas! De kaart is een gedetailleerde kaart van het gebied waarin de loop wordt gehouden. De route is aan de hand van controlepunten op de kaart aangegeven. Deze controlepunten staan altijd op markante punten zoals bij een bankje, een kruising van paden of op een hoekpunt van een bos. Het is de bedoeling dat je als loper of wandelaar je eigen route bepaalt, zolang je de controlepunten maar in de juiste volgorde vindt.

Het leuke hiervan is dat een slim gekozen route veel voordeel kan opleveren. Een slim gekozen route kan een rechte lijn tussen de controlepunten zijn, dus dwars door de duinen of het bos. Maar misschien kun je harder lopen of sneller wandelen via de paden! 

Wat maakt het zo leuk?

Er is een aantal redenen waarom het leuk is om aan oriëntatielopen mee te doen:  

Orientatielopen bij SIB

Voorafgaand aan een oriëntatieloop, verzorgen wij een masterclass. Tijdens een masterclass leer je de basisprincipes van oriëntatielopen, zoals het lezen van een kaart en het gebruik van een kompas. De masterclass en de oriëntatielopen organiseren we 4x per jaar en zijn geen vervanging van de reguliere wandel- en hardlooptrainingen. Het is een extra activiteit.

 

Schrijf je in voor de oriëntatieloop

IMG-20231104-WA0001

1 & 8 juni

Schrijf je hier in voor onze Oriëntatieloop voor hardlopers en wandelaars.

1 juni > Masterclass Gebruik van kaart en kompas
8 juni > Evenement Oriëntatieloop
Je mag voor dit evenement een introducé meenemen!

Je wordt doorgeleid naar het inschrijfformulier.

Vragen?

Oriëntatielopen is een sport die voor iedereen geschikt is. Het is een leuke, uitdagende sport die je de mogelijkheid biedt om de natuur op een unieke manier te verkennen. Als je geïnteresseerd bent geraakt en misschien wel mee wil gaan doen aan deze activiteit of heb je vragen of suggesties, laat mij dat vast weten. Je kan mailen naar: orientatielopen@sibloopcollectief.nl

We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen via de clubapp en andere sociale media.