Trailrunning

Bij trailrunning, ook wel berglopen genoemd, wordt er van de verharde wegen afgeweken om hardlopen op een geheel andere manier te beleven. Het gaat bij trailrunning niet zozeer meer om de snelheid, maar meer om de beleving. De omgeving is meestal verrassend, je komt op plekken waar je niemand meer tegenkomt, de steeds wisselende ondergrond zorgt er ook voor dat je constant alert moet zijn, maar dat betekent ook dat het nooit gaat vervelen.

Wij beschikken in deze omgeving over de prachtige Waterleidingduinen, met de stranden en zee als kers op de taart. Dit unieke gebied leent zich bijzonder voor fraaie routes off-road.

Vanaf januari 2017 houden wij om de maand op zaterdag of zondag een trailloop. Start om 9.00 uur, ingang Waterleidingduinen bij de Zilk. Kijk op onze activiteitenkalender voor data.

Voorbereiding

Om de kansen op blessures te verkleinen en wil je kunnen genieten van het lopen en de omgeving, moet je een sterke conditie hebben. Dus als basis moet je beschikken over een behoorlijke dosis uithoudingsvermogen. Dat doe je door regelmatig te trainen op een laag tempo (60 tot 75% van je maximale hartslag) en dat kun je 1-1,5 uur volhouden. Je moet nog kunnen praten. Het is immers tijdens het trailen niet het doel om snel te lopen, maar om het lang vol te houden.

Omdat de natuur soms grillig is, gaat het tijdens een echte trail vaak op en af. Sterke beenspieren en stabiele enkels en knieën zijn belangrijk, maar kun je ook trainen. Tijdens de trails wordt hier ook aandacht aan besteed.

Uitdaging

Dus zijn smalle paadjes, los zand, of heuvels zaken waar jij niet voor terug schrikt, meld je dan aan bij SIB Loopcollectief. Een keer per maand, op de zaterdag of zondag is er een trail tussen de 12 en 15 km, afhankelijk van de groep en de ervaring van de lopers. Je basisconditie voor het hardlopen kun je daarnaast op 6 dagen in de week trainen bij SIB Loopcollectief, zie de website voor de tijden en locaties

Heb je nog vragen, bel dan Meinhard van de Reep 06 493 857 34 of mail naar technischezakensib@gmail.com

Wat zijn de kosten?

Voor SIB-leden geheel gratis, voor niet SIB-leden 5,00 per trailruntraining (contant te betalen bij de training).

 

Data 2017

Zaterdag

11 februari

8 april

3 juni

5 augustus

7 oktober

2 december

Zondag                                                               

26 februari

30 april

25 juni

10 september

29 oktober

31 december

Aanmelden niet-leden

(SIB-leden hoeven zich niet aan te melden)

Meld je aan via dit formulier >>