SIB-Loopcollectief


recreatieve sportvereniging voor hardlopen en wandelen

Hardlopen

Trailrunning

Trailen is een aangename manier om te dwalen door de duinen, te genieten van de natuur, zeker als je bovenop een heuvel hijgend rondkijkt over een bijzonder landschap!

Bij trailrunning, ook wel berglopen genoemd, wordt er van de verharde wegen afgeweken om hardlopen op een geheel andere manier te beleven. Het gaat bij trailrunning niet zozeer meer om de snelheid, maar meer om de beleving. De omgeving is meestal verrassend, je komt op plekken waar je niemand meer tegenkomt, de steeds wisselende ondergrond zorgt er ook voor dat je constant alert moet zijn, maar dat betekent ook dat het nooit gaat vervelen.

Wij beschikken in deze omgeving over de prachtige Waterleidingduinen, met de stranden en zee als kers op de taart. Dit unieke gebied leent zich bijzonder voor fraaie routes off-road.


Elke 1e zondag van de maand is er om 09.00 uur een trailtraining.

 

Voorbereiding

Om de kansen op blessures te verkleinen en te kunnen genieten van het lopen en van de omgeving, moet je een sterke conditie hebben. Dus als basis moet je beschikken over een behoorlijke dosis uithoudingsvermogen.  Die bouw je op en houd je bij door regelmatig te trainen op een laag tempo (60 tot 75% van je maximale hartslag) en dat kun je 1-1,5 uur volhouden. Je moet nog kunnen praten. Het is immers tijdens het trailen niet het doel om snel te lopen, maar om het lang vol te houden.

Omdat de natuur soms grillig is, gaat het tijdens een echte trail vaak op en af. Sterke beenspieren en stabiele enkels en knieën zijn belangrijk, maar kun je ook trainen. Tijdens de trails wordt hier ook aandacht aan besteed.

 

Uitdaging

Dus zijn smalle paadjes, los zand, of heuvels zaken waar jij niet voor terugschrikt, meld je dan aan bij SIB Loopcollectief. Een keer per maand, op de zaterdag of zondag is er een trail tussen de 12 en 15 km, afhankelijk van de groep en de ervaring van de lopers. Je basisconditie voor het hardlopen kun je daarnaast op 6 dagen in de week trainen bij SIB Loopcollectief, zie de website voor de tijden en locaties

Heb je nog vragen, mail naar info@sibloopcollectief.nl.