SIB-Loopcollectief


recreatieve sportvereniging voor hardlopen en wandelen

Verslag tweede etappe wandeling Stelling van Amsterdam

Zondag 17 september vertrokken we met de trein en bus naar de Pont bij Buitenhuizen, waar we onze vorige wandeling waren geëindigd, om  van daar de route voort te zetten naar Krommenie. Een tocht van 20 km.  We waren met 8 personen (6 mensen uit de wandelgroep en 2 uit de hardloopgroep) een gezellige club met elkaar. Na wat pech met het uitvallen van een bus en een miezerige regen waren we om 11.00 uur bij de pont en even later zaten we heerlijk aan de koffie met appelgebak.

 

In de tussentijd was de miezer opgehouden en  konden we  om 11.30 uur beginnen aan de wandeling.
Het eerste deel van de route voerde ons langs de natuuroever Buitenhuizen en Spaarnwoude, een mooi natuurgebied waar het prachtig groen wandelen is.
In totaal passeerden we 4 forten: het ‘ Fort aan de St. Aagtendijk’ (1899), het ‘Fort aan den Ham’ (1896), het ‘ Fort Veldhuis’ (1893) en als laatste het ‘Fort Kijk bij Krommeniedijk’ (1896) Het Fort Veldhuis was geopend, daar is een indrukwekkend museum ingericht met herinneringen aan de oorlog.

Naast de vier forten liepen we langs het ‘Kruitmagazijn bij de Dam’ (1895, wat ook lijkt op een klein fort.
In Krommenie, de laatste plaats die we aandeden vond de jaarlijkse feestweek plaats. Er waren veel straten versierd,  her en der was een expositie en er waren veel mensen op straat.

We hebben weer een prachtige wandeling gemaakt. Veel nieuwe plaatsen en natuurgebieden gezien. Wat heeft onze nabije omgeving toch veel te bieden wat voor ons nog onbekend was.
Krijg je al zin om mee te gaan? De volgende etappe wordt op zondag 12 november gelopen. We starten dan in Krommenie en lopen 16 km naar Zuidoost Beemster.
Je kunt je aanmelden bij  Mieke Meijvogel: Mieke.meijvogel@ziggo.nl of bellen  06 36 56 10 00.
Vermeld je naam en e-mail zodat we je van informatie kunnen voorzien.

Share the Post: