SIB-Loopcollectief


recreatieve sportvereniging voor hardlopen en wandelen

Verslag derde etappe Stelling van Amsterdam

Na weken van regen en doorweekte regenjassen scheen op zondagmorgen zowaar de zon. Wat heerlijk om de zon op onze gezichten te voelen. Goed om zo aan de volgende etappe van deze route te beginnen.

Met 10 mensen, verdeeld over twee auto’s, in een zeer voorspoedige rit naar station Krommenie-Assendelft. Daar was de eerste koffiemogelijkheid al direct in beeld, ruiken jullie het? Verse koffie? Nee eerst maar eens gaan wandelen.

Via een heel mooi smal pad, beetje glibberig, beetje blubberig – voel je je schoenen een beetje heen en weer schuiven?- liepen we langs het water. Vooral naar links kijken want daar was het mooi. Echt Hollands plaatje, bootje, molen, strandstoeltje, alsof je lekker op vakantie bent, ontspannen gevoel.

Even later een deel van een regenboog gezien boven de weilanden.

 

Na deze prachtige start kwamen we in Spijkerboor. Hebben jullie er ooit van gehoord? Ik nog nooit. In Spijkerboor roken we de koffie…. of toch niet? Nee, geen koffie, er stond: “Permanent Gesloten”.

Dan maar met de pont over. Passen en meten en eerlijk verdelen want anders werd het zwemmen…brrr beetje koud in het water. Geen goed alternatief.

Onze wandeltocht ging voort, op de bijgaande foto’s kunnen jullie zien wat voor moois we onderweg allemaal tegen kwamen.

Het eerste fort in beeld… en koffie? Roken we het? Helaas weer niet, etablissement gesloten.

Niet te geloven, wat een rust overal, prachtige paden, mooie uitzichten en van alles maar geen café’s.

Enige tijd later zijn we ook het tweede en derde fort gepasseerd.

Purmerend in beeld, daar moet het toch lukken na ruim 20 kilometer om die felbegeerde koffie met appelgebak te vinden?

Jawel, eerste café in beeld, daar gaan we meteen heen. Maar: Zondagmiddag besloten feest!

Toch ongelofelijk. Na een stil en uitgestorven centrum kwamen we dan op de Koemarkt aan en jawel, voor iedereen appeltaart en koffie! Dat smaakte echt verrukkelijk na een prachtige wandeling.

 

Op naar het station, trein één naar Zaandam. Wij alle tien eruit want na 7 minuten zou de volgende trein komen naar Krommenie-Assendelft. Dat bleek dezelfde trein te zijn die “weer terug” ging. Dus hup, wij met ons tienen allemaal weer terug in de trein. Leuke ervaring en goed voor mijn verhaal. Net een groep jeugd op schoolreisje!

 

 

Tot slot door onze chauffeurs weer teruggereden naar een inmiddels “mistig” geworden Hillegom.

 

Met dank aan de organisatoren, het was een zeer geslaagde dag!

 

Lilian

Virusvrij.www.avg.com
BeantwoordenDoorsturen
Share the Post: