SIB-Loopcollectief


recreatieve sportvereniging voor hardlopen en wandelen

Verslag 5e etappe Stelling van Amsterdam

Zondag 9 juni liepen we de 5e etappe van de Stelling van Amsterdam.

Deze begon voor ons bij station Haarlem-Spaarnwoude en eindigde bij station Hoofddorp.

Omdat er deze dag geen treinen reden tussen Leiden en Haarlem mochten we gebruik maken van vervangend busvervoer, hetgeen uitstekend geregeld was.

We liepen vanaf het station Spaarnwoude naar ‘Fort aan de Liede’, dat helemaal geen fort meer is, de restanten liggen onder de grond, dus er was niets meer zichtbaar.

Vandaar vertrokken we, nadat we bij De Zoete Inval een kop koffie hadden gedronken, langs de ‘Buiten Liede’ en langs de Ringvaart, naar Vijfhuizen. Hier liepen we deels op een mooi natuurpad en mochten we zelfs over een hek klimmen , of er omheen lopen, dat kon ook.

Bij Vijfhuizen staken we de brug over en liepen we door naar het ‘Nationaal Monument MH17’, een zeer indrukwekkend monument voor de slachtoffers van de ramp met de MH17, bijna 10 jaar geleden, op 17 juli 2014.


Daarna liepen we naar ‘Fort bij Vijfhuizen’. Daar konden we op het terras heerlijk genieten van een drankje met een stukje gebak. Welverdiend dachten wij zo.

Vervolgens ging de route over of naast de Geniedijk, richting Hoofddorp, waarbij we op het Floriade terrein de drukte van ‘Mud Masters 2024’ konden bekijken. Volgend jaar ook meedoen? Toch maar niet…


Door naar ‘Fort bij Hoofddorp’. Dit fort ligt pal naast de molen ‘De Eersteling’, langs de Hoofdvaart.

Ook bij dit fort was het terras weer open en ook hier dronken we een lekker drankje, voordat we het laatste stukje naar het station liepen.

Vanaf hier weer de bus genomen, naar Nieuw-Vennep, omdat er ook geen treinen reden tussen Schiphol en Leiden. Ook nu was het weer goed geregeld.

Het was een fantastische wandeling, we liepen 19 km, en we kijken al weer uit naar de 6e Etappe van de Stelling van Amsterdam, op zondag 29 september.


Mirjam  Romijn

Share the Post:

avontuurlijk. uitdagend. navigerend.

INSCHRIJVEN ORIËNTATIELOOP

neem een introducé mee

De tweede oriëntatieloop van 2024 is op zaterdag 1 en 8 juni van 

09.00 -11.00 uur voor hardlopers en wandelaars. 

Locatie: AWD

1 juni > masterclass Gebruik van kaart en kompas

8 juni > oriëntatieloop