Bunker wandeling met de boswachter 18-05-2017

De wandeling van walstrobremraap

Op donderdag 18 mei liepen we met boswachter Gerard en een bunkerwandeling. Helaas kon Nico door persoonlijke omstandigheden zelf niet aanwezig zijn. Nico had aan mij gevraagd de honneurs waar te nemen. Dat was niet zo ingewikkeld. Geld innen en aan de boswachter geven en daarna heerlijk genieten. Maar daarom een korte samenvatting en foto’s van mij i.p.v. Nico.

Boswachter Gerard had een route vlak bij de ingang met veel verrassingen. Bijna 2 ½ uur struinden we over kleine paadjes en de “hoogste” toppen van de duinen. Vanaf de toppen keken we naar Haarlem en naar Noordwijk, zo helder weer was het. Volgens Gerard kan je bij mooi weer zelfs Rotterdam zien.  Naast alle prachtige vergezichten was ook aandacht voor alles wat in de duinen leeft en groeit. Zo kwamen we een plantje tegen met de bijzondere naam: Walstrobremraap*. De naam gaf wat hilariteit in de groep. Gelukkig had ik de naam opgeschreven, want tijdens de wandeling werd steeds gevraagd naar de naam van het plantje.

De wandeling was een succes door het enthousiasme van Gerard en de SIB leden en uiteraard door het prachtige weer die avond. Gerard  beloofde dat hij een volgende keer andere delen van de duinen zal laten zien. Deze avonden zijn voor herhaling vatbaar en dan weer met Nico!

Els van Oorschot

 

Walstrobremraap

 

 

 

Comments

comments