Voeding en hardlopen

In samenwerking met de Hardloopwinkel in Noordwijkerhout en Twinpact, houdt SIB op woensdag 13 september een informatie-avond voor alle leden. Thema: voeding en hardlopen.

Gezond eten is net zo belangrijk als sporten. Misschien zelfs wel belangrijker. Soms is het moeilijk de juiste balans te vinden tussen de hoeveelheid voeding die je neemt tot de fysieke prestaties die je levert. En wat is de juiste balans voor jou? Hoe bepaal je dat en waarom is dat zo belangrijk? Als je niet voldoende eet gaat je lichaam zijn vetreserves opslaan omdat het denkt dat het oorlog is: er komt weinig voedsel in en het moet keihard fysiek presteren. Resultaat: je valt niet af en je voelt je slap en ellendig. Maar wat gebeurt er als je teveel eet omdat je na het sporten enorme honger hebt en het gevoel hebt dat je moet eten omdat je zo goed hebt gesport? En misschien eet je een suikerrijke reep of shake omdat je dacht dat het lichaam dat nodig had? Dan val je niet af of komt zelfs een beetje aan.

Voeding en hardlopen horen bij elkaar als water bij de zee! Dus laat je informeren over alle ins en outs rondom voeding en bewegen.

Aanmelden: Meinhard van de Reep via  technischezakensib@gmail.com of bel 06 493857 34

Tijd: 19.30 uur.

Locatie: De Hardloopwinkel,  Havenstraat 41-43, 2211 EG Noordwijkerhout

 

 

Comments

comments