Sibbers zijn klaar voor Parijs

deelnemers Parijs

SIB-loopcollectief heeft haar basis in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hier worden vele kilometers per jaar afgelegd als training. De oogst van deze trainingen wordt door veel leden gevonden in prestatielopen zoals de Dam-tot-Damloop, De halve marathon van Amsterdam. Dit jaar heeft SIB het anders aangepakt: SIB  gaan deelnemen aan Parijs-Versailles!

Op zondag 24 september a.s. staan 49 SIB-lopers in Parijs bij de IJffeltoren aan de start om de 10 Engelse Miles naar Versailles te lopen. De start is bij de Eiffeltoren, vervolgens gaat het parcours langs de Seine , verlaten we Parijs verlaten en door de bossen over heuvelachtig terrein naar Versailles. De gehele route is vol gezelligheid en muziek. Aan de loop nemen jaarlijks 25000 lopers deel.

Voor SIB is dit de eerste maal dat met een grote groep aan buitenlandse prestatieloop wordt deelgenomen. De organisatie is in handen van Dorine en Peter Lommerse, Lydie Hoogkamer, Nico van Bentem en Ad van der Vlugt. Een groep van vijf trouwe SIB -leden die tevens beschikken over contacten en organisatietalent. Door de Steun van diverse sponsors: Hardloopwinkel, Auto Romviel, Brouwer Installatiebedrijf, Delta Apotheek, Driessen Slotenservice en MZS gereedschap, gaan de deelnemers in een speciaal shirt van start. Ook maken deze sponsors het mogelijk om tegen aantrekkelijke prijs twee dagen naar Parijs te gaan voor de deelname van Parijs-Versailles.

Zaterdagochtend 2 september liepen 22 atleten als test voor Parijs-Versailles een traject van 16 kilometer in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Op de foto de groep in het gesponsorde shirt.

De groep vertrekt zaterdagochtend 23 september vroeg naar Parijs om daar in de loop van de middag aan te komen. De middag in Parijs is voor ontspanning en ’s avonds is er een gezamenlijk diner. Op zondagochtend om 10:00 uur is de start aan de voet van de IJffeltoren.

De  bus haalt de lopers na afloop op in Versailles, waarna zij terugrijden naar Hillegom. Onderweg wordt er nog gestopt voor een afsluitend diner.

We wensen de deelnemers veel succes en plezier in Parijst!

 

 

Comments

comments