SIB-Loopcollectief


recreatieve sportvereniging voor harlopen en wandelen

Wandelweekend België groot succes

Afgelopen weekend togen 12 Sibbers (wandelaars en hardlopers) bepakt en beladen naar de Belgische Ardennen voor een wandelweekend. We verbleven in een accommodatie die was omgebouwd van boerenschuur naar vakantiewoning … 
Rondom alleen maar weilanden, een stinkende bok op het erf, bizons en een prachtige natuur.

Zaterdag liepen we een route van ca 15 km met flinke stijgingen en dalingen. Op sommige plekken hadden we prachtige vergezichten, een mooie kijk in het dal en konden we genieten van het kleurenschema van de herfst. Deze route stond als gemiddeld qua zwaarte. Zondag liepen een makkelijke route van ca 9 km. We zijn er nu achter wat gemiddeld en gemakkelijk inhouden, want daar klopt niets van. 

Een steile afdaling waarbij stokken wel nodig waren.

De route leidde ons langs de Ourthe via smalle paadjes, steile hellingen en spannende afdalingen. Door de bladeren op de grond, wist je vaak niet waar het pad was en de eikels daaronder zorgen voor uitglijders. Ook trotseerden een aantal hun hoogtevrees, vergaten we de pijn en genoten intens van de overweldigende omgeving. Met een extra handje of zetje van elkaar, kwamen we terug in het dorp La Roche de Ardenne waar we ons tegoed deden aan een welverdiende biertje, wijntje en eten. 

We kijken terug op een warm gezellig weekend en zeker voor herhaling vatbaar. Uiteraard zijn er veel foto’s gemaakt en die kan je hier bekijken.

Agenda

Nachttrail met ontbijt

Wanneer: 05-06-2022 @ 03:00 – 10:00
Waar: Waterleidingduin

https://sibloopcollectief.nl/5-juni-nacht-trail-met-ontbijt/

Boswachtersloop

Wanneer: 02-07-2022 @ 09:00 – 11:00
Waar: Pannenland

Meer informatie volgt spoedig

Berichten