SIB-Loopcollectief


recreatieve sportvereniging voor hardlopen en wandelen

Leerzame SIB dag met smakelijke afsluiting

Zaterdagochtend 2 juli verzamelden een grote groep Sibbers bij de Oase voor haar eerste ‘boswachtersloop.  Echte boswachters kwamen er niet aan te pas, maar wel drie ‘duinkenners’ die ieder een boeiend verhaal hadden op drie verschillende punten in het duin. Onder leiding van onze trainers Anneke, Conny, Robbert en Hans liepen de wandelgroep en drie loopgroepen ieder een eigen route langs de duinkenners Jack, Ad en Rik.

Oud Sibber Jack van Velsen vertelde over de natuurontwikkeling in ons duin en de teloorgang van vele soorten door de huidige overbegrazing. Maar ook over de vele mooie dingen die er nog wel zijn en de natuurhoop die immer gloort. Ad van de Vlugt verhaalde over bunkers, bezetters en bevrijding. Op het topje van de Atlantikwal keken we over de Noordzee richting Engeland. Rik Schoon tenslotte maakte de waterloop in het duin inzichtelijk, het scheiden van het zoete en het zoute water en de kwaliteit die bij ons (bijna) gratis uit de waterkraan komt.
Heel veel Sibbers liepen mee en er was veel lof voor de ‘duinkenners’ en veel bewondering voor rijkheid van onze geliefde trainingsgronden. Volgend jaar organiseren we de ‘boswachtersloop’ zeker weer, en dan starten we bij Pannenland… 🙂

 

Smakelijke afsluiting van de dag
Zaterdagmiddag werd dankzij veel hulp van SIB leden het clubgebouw van de Jeu de Boules super snel ingericht voor de jaarlijkse SIB BBQ. Zo’n 70 leden genoten van vlees, vis of vega van de BBQ die zoals al een aantal jaar bereid worden door Sjaak Lammers en Paul Brockhuis. Het was prachtig weer en in een opperbeste stemming werd bijgepraat over nieuwtjes, afgelopen en komende vakanties, kinderen en (vooral) kleinkinderen, looptips en pijntjes her en der, sportprestaties uit de oude doos, generieke nieuwtjes uit Hillegomse (en omstreken) en nog veel meer. Kortom, een SIB traditie om in ere te houden!

 

Heb je ook foto’s gemaakt van deze activiteiten? Mail ze naar communicatie@sibloopcollectief.nl en dan zetten we jou foto’s erbij.

 

Share the Post:

avontuurlijk. uitdagend. navigerend.

INSCHRIJVEN ORIËNTATIELOOP

neem een introducé mee

De tweede oriëntatieloop van 2024 is op zaterdag 1 en 8 juni van 

09.00 -11.00 uur voor hardlopers en wandelaars. 

Locatie: AWD

1 juni > masterclass Gebruik van kaart en kompas

8 juni > oriëntatieloop