Running Blind

Running Blind is voor sporters met een visuele beperking. Onder begeleiding van een buddy kunnen blind runners bij SIB hardlopen en wandelen.

SIB start met een nieuwe activiteit: Running Blind. Door ons aan te sluiten bij Running Blind willen wij de drempel verlagen voor mensen met een visuele handicap om te gaan hardlopen of wandelen. Je kunt op alle niveaus insteken, ook wandelaars zijn van harte welkom. Ben je woonachtig in de regio tussen Haarlem en Leiden, de Duin- en Bollenstreek en wil je hardlopen of wandelen, meld je dan aan bij SIB-Loopcollectief.

Running Blind werd in 2007 opgericht door een aantal sporters met een visuele beperking, hun buddy’s en het oogziekenhuis Rotterdam. Ondertussen is Running Blind uitgegroeid tot een begrip in de wereld van blinde en slechtziende hardlopers.

SIB-Loopcollectief is een laagdrempelige, recreatieve sportvereniging voor mensen die willen hardlopen en wandelen. Met het starten van Running Blind willen we ook mensen met een visuele beperking de kans geven om in de natuur deze prachtige sport te kunnen beoefenen. In samenwerking met de afdeling Amsterdam van Running Blind gaan we trainers en buddy’s opleiden. We organiseren een voorlichting samen met de vereniging Running Blind. Hier kunnen lopers en buddy’s kennis maken met deze vorm van sportbeoefening.

We komen graag in contact met mensen die visuele beperking hebben en willen hardlopen of wandelen. Ook blind runners die al samen met een buddy lopen of nu als buddy fungeren voor mensen met een visuele beperking, zijn van harte welkom.

Meer informatie en aanmelden: Ad van der Vlugt, voorzittersib@gmail.com, 06 14577380

Instructievideo’s Running Blind

Running Blind heeft 9 korte instructiefilms gemaakt voor lopers en buddy’s. Naast vijf films die vooral voor beginners zijn bedoeld, zijn er ook vier films voor meer ervaren koppels die aan wedstrijden willen meedoen.

Hieronder staan de links naar Youtube van elke film afzonderlijk.

De serie is gemaakt met steun van: Bartiméus Sonneheerdt (www.steunbartimeus.nl), de Atletiekunie, het Oogfonds en de 3Bergenloop.

(Bron: www.runningblind.nl)

Motivatie

Parcours verkennen

Obstakels aangeven

Bochten nemen

Lopen in stad/dorp

Wedstrijden lopen

Wedstrijd: de start

De waterpost

Voorkom zigzaggen

Ik meld mij aan als buddy of als blind runner

Ben je woonachtig in de regio tussen Haarlem en Leiden, de Duin- en Bollenstreek en wil je hardlopen of wandelen, meld je dan aan bij Ad van der Vlugt.