SIB-Loopcollectief


recreatieve sportvereniging voor harlopen en wandelen

Trainingen

SIB-Loopcollectief geeft al 30 jaar trainingen aan jong en oud op elk niveau. De trainingen staan onder begeleiding van ervaren gediplomeerde trainers en begeleiders. De trainingen zijn gevarieerd en opgebouwd uit een warming-up, oefeningen, de kern en cooling down. Tijdens de trainingen besteden we aandacht aan looptechniek, kracht en souplesse.

 

Ieder loopt op zijn of haar eigen tempo en niveau. Je zit niet vast aan een groep. Met het doorlopen van de groepen bouw je aan je conditie en breid je je afstand uit. De afstanden die de groepen lopen, liggen dicht bij elkaar maar het verschil zit voornamelijk in het tempo. Let daar op bij het maken van een keuze; dit is mede afhankelijk van je eigen niveau en je vorm van de dag. Trainers kunnen je adviseren om bij een andere groep te gaan lopen, mochten zij vinden dat het tempo te hoog of te laag voor je ligt.

 

Op de dinsdag- en woensdagavond is er intervaltraining. De training is zo opgebouwd dat iedereen mee kan doen in je eigen tempo, snelheid en ambitie. Bij Intervaltraining combineer je snelheid en rust. Hiermee bouw je aan je conditie, kracht en snelheid waardoor je op een hoger tempo kan presteren. 

De Groepen

Op zaterdag hebben wij verschillende groepen. Elke groep loopt in een bepaald tempo en afstand.

De Trainingen

Onder leiding van gediplomeerde trainers en ervaren begeleiders kan je zes keer per week trainen bij een van de groepen.

*1e zondag van de maand: trailtraining

De Trainers

(Ad van der Vlugt)
André Woutersen
Conny Battig
Ellen van der Drift
Erik Baars
Hans van der Lans

Hans van Deursen
Leon van de Meij
Marcel van Velzen
Meinhard van der Reep
Nanda van der Werf
Robbert Visser

Trailtraining

Bij trailrunning, ook wel berglopen genoemd, wordt er van de verharde wegen afgeweken om hardlopen op een geheel andere manier te beleven. Het gaat bij trailrunning niet zozeer meer om de snelheid, maar meer om de beleving. De omgeving is meestal verrassend, je komt op plekken waar je niemand meer tegenkomt, de steeds wisselende ondergrond zorgt er ook voor dat je constant alert moet zijn, maar dat betekent ook dat het nooit gaat vervelen.

Wij beschikken in deze omgeving over de prachtige Waterleidingduinen, met de stranden en zee als kers op de taart. Dit unieke gebied leent zich bijzonder voor fraaie routes off-road.

Elke 1e zondag van de maand is er om 09.00 uur een trailtraining.

Beginners Cursus

Twee keer in het jaar start er een cursus van 12 weken voor beginners. Gedurende 24 gezamenlijke trainingen op de dinsdagavond en zaterdagochtend ga je onder begeleiding van gediplomeerde trainers je conditie opbouwen. Na afloop van deze cursus ben je in staat 30 minuten of 5 km achter elkaar hard te lopen.

Deze beginnersgroep is bedoeld voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met hardlopen en graag in de buitenlucht op een gezonde manier aan hun conditie willen werken. Heb je wel ervaring maar heb je door uiteenlopende redenen een tijd niet gelopen, bijvoorbeeld vanwege een blessure, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Overzicht Trainingen

 

 

Dag Tijden Trainer Training Locatie
zomer
Locatie
winter
maandag 19.00 Marcel/Erik duurloop duin baan
dinsdag 19.00 André interval duin baan
woensdag 19.00 Meinhard interval duin baan
woensdag 19.00 André/Nanda beginners duin baan
donderdag 19.00 ? duurloop duin baan
           
zaterdag 09.00 Erik/Marcel groep A duin duin
  09.00 Leon groep B duin duin
  09.00 vacature groep C duin duin
  09.00 Robbert/Ad** groep D duin duin
  09.00 Hans v D/John groep E duin duin
  09.00 Nanda groep F duin duin
  09.00 Meinhard/Petra beginners duin duin
           
zondag 09.00 Hans vd L. duurloop lang duin duin
           
** tijdelijk niet beschikbaar, aanvulling gewenst

 

Aanmelden en informatie

Bij het inschrijven word je lid van SIB-Loopcollectief. De contributie bedraagt € 36,50 per halfjaar en het inschrijfgeld is €7,50. De contributie verloopt via een automatische incasso.


Heb je vragen, mail dan naar info@sibloopcollectief.nl bel: 06-28707514

Wil je je direct aanmelden, meld je dan aan via dit formulier.