Beginnerscursus

aflopen juni 2010

Wil je je conditie verbeteren en wil je dit opbouwen in een groep? Dan is onze beginnerscursus iets voor jou!

Twee keer per jaar (april en september) starten we een opstapgroep voor beginnende hardlopers.

Tijdens deze loopcursus voor beginners leer je onder begeleiding van twee ervaren en geschoolde trainers de juiste looptechniek, loophouding, rek- en strekoefeningen, kleding, schoenen en voeding. De training is zo opgebouwd dat je na 12 weken in eigen tempo 30 minuten onafgebroken kunt hardlopen. We sluiten de cursus af met het ‘aflopen’. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Na deze opstapcursus train je met dezelfde groep verder naar een totale afstand van ca 10 km. Daarna ben je conditioneel zo ver dat je je kunt aansluiten bij een van de loopgroepen van SIB-Loopcollectief.

Wanneer

De beginnerscursus is op woensdagavond om 19:00 uur en zaterdagochtend om 9.00 uur.

De kosten bedragen € 49,50, waarbij inbegrepen: 24 gezamenlijke trainingen, een trainingsschema, advies en persoonlijke begeleiding.

>>De eerstvolgende cursus start zaterdag 4 april 2020<<

Locatie

In de zomer trainen we in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang De Zilk.

In de winter starten de trainingen ‘s avonds op de hardloopbaan bij SV Hillegom. De  trainingen op zaterdag en zondag zijn in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang De Zilk.

In de Amsterdamse Waterleidingduinen betaal je entree. Hiervoor zijn jaarkaarten verkrijgbaar:

Jaarkaarten voor de duinen (AWD)

  • Persoonlijke jaarkaart – € 8
  • 60+ Jaarkaart – € 5,50
  • Jaarparkeerkaart – € 35

Wat is goede hardloopkleding?
Loopkleding dient ademend en vochtregulerend te zijn. Pas je kleding aan het weer aan. Wanneer het koud is, is het verstandig om meerdere lagen over elkaar aan te trekken. Neem een droog shirt mee voor na afloop, en een extra bovenlaag wanneer je op de fiets bent gekomen. Als het echt warm is kan je in een topje lopen, maar let op voor verbranding. En neem water mee voor onderweg.

Hoe kies ik de juiste schoenen?
Ga naar een sportwinkel of hardloopwinkel en laat je daar goed adviseren. Neem je oude sportschoenen mee, zodat ze naar het loopprofiel kan bekijken. Voldoende demping is belangrijk. Als je veel loopt, is het verstandig om afwisselend schoenen te dragen. Na 1000-1500 km is de rek en de demping verdwenen en is vervanging gewenst.

Wij werken samen met Hardloopwinkel in Noordwijkerhout. Als je aangeeft dat je lid bent van SIB-Loopcollectief, ontvang je 10% korting. Zij kunnen je uitstekend adviseren bij de aankoop van de juiste hardloopschoenen en kleding.

Blessures?
Bij twijfel of het hardlopen geschikt is voor jou, is het raadzaam om je huisarts te raadplegen. Meld altijd bij de trainers als je pijn of een blessure hebt. Zij kunnen met jou kijken of het te maken heeft met onder andere je loopstijl maar ze kunnen je ook adviseren om met je blessure naar een fysiotherapeut te gaan. Let op je lichaamssignalen, ga niet onverminderd door bij pijnen.

Informatie

Heb je vragen, mail dan naar beginnersgroep@sibloopcollectief.nl of bel: 06-28707514 (Nanda van der Werf).

Wil je je direct aanmelden, meld je dan aan via dit formulier.