André Woutersen

Andre Woutersen

‘Wij doen mee aan de Ekiden van Amstelveen en als directeur geef je het goeie voorbeeld’ werd er gezegd. Die 5 km moest toch geen probleem zijn. Volledig gesloopt was ik aan de finish én overtuigd dat de conditie ver onder de maat was. Een maand later startte onze bedrijfshardloopgroep met trainer in het Amsterdamse bos en mocht ik ook daar het goede voorbeeld geven… Dat was 12 jaar geleden. Na eerst wat halve- en daarna een handvol hele marathons heb ik wel wat opgestoken.

Ik heb aan den lijve meegemaakt dat leren lopen een kwestie is van langzaam opbouwen, regelmatig trainen, luisteren naar je lijf en voldoende rust nemen.

Anderhalf jaar terug mocht ik bedenken wat ik de rest van mijn werkzame leven zou kunnen doen. Beweging, rust en groei waren de kernwoorden. Vrij vertaald werd dat: trainen en coachen, hardlopen en buiten in de natuur. Ik heb mijn certificaat instructeur CHI running/walking (bijna) gehaald en een opleiding coaching gedaan. De idee achter CHI running staat me zeer aan: blessurevrij en ontspannen leren lopen. Eerst techniek, daarna duurvermogen en vervolgens snelheid. En als sausje daarover heen: veel plezier in buiten bewegen.

Via Annemiek Stenvers kon ik stagelopen bij Meinhard en SIB. Dat is van beide kanten prima bevallen en ben er erg blij mee gevraagd te worden bij SIB training te gaan geven. Ik ga de beginnersgroep op zaterdag doen en de intervaltraining op dinsdagavond en verheug me op de samenwerking met Sietske en Hans.

Comments

comments