Start trainingen verliep prima

Afgelopen week is een protocol ingeleverd bij de gemeente hoe wij wilden  opstarten met de trainingen. Na goedkeuring van de gemeente en overleg met trainers zijn dit weekend de trainingen opgestart. We merkten dat veel leden weer zin hadden om te trainen, want het was al best druk. Bij de start van de trainingen stonden de leden op de afgesproken locaties. Dat ging best goed en dat is te danken aan de trainers en de leden! Laten we er met z’n allen voor zorgen dat er rekening wordt gehouden met alle maatregelen en dat we snel kunnen nadenken over aanpassingen.

Els van Oorschot ( Corona coördinator)       

Samen sterk!

We zijn weer begonnen! Wat fantastisch om zoveel leden te zien die weer echt zin hadden om samen te trainen! Het is wel even wennen: andere start tijden op zaterdag en zondag en vaste verzamelplekken voor de trainersgroepen. Daarom nog even het vriendelijke, toch dringende verzoek: houd de paden rond de fiets parkeerplaats en na het klaphek vrij voor andere recreanten. Zowel voor als na de trainingen.

Fantastische inzet trainers en leden!

In het protocol wat afgelopen week door de gemeente is goedgekeurd, staat dat SIB met een groep tot 20 leden en trainers mag hardlopen. Omdat we verschillende varianten hierover horen en lezen, hebben we dit nagevraagd oa bij de AWD, NOC en gemeente. We zijn nog in afwachting van de reactie van de AWD. Om te voorkomen dat we verkeerd zitten, gaan we nu  terug naar maximaal 10 personen per groep. Mocht dit nog veranderen, dan horen jullie dat zo snel mogelijk. Vooraf aan de training delen de trainers groepen die te groot zijn op. (houden we ons er niet aan dan is dit de bekeuring: 400 euro per lid en 4000 euro voor de vereniging). 

Zaterdag bleek dat een groep groter dan 10 mensen voor andere recreanten als niet prettig werd ervaren. Maar ook dat niet altijd achter elkaar gelopen wordt als een tegenligger op hetzelfde pad liep. Maar dat werd snel hersteld.

 

Het bestuur en de TC doet er alles aan om alles in goede banen te leiden en dankzij de fantastische inzet van iedereen, is de start goed gelukt en kunnen we met zijn allen weer lekker trainen. Daarom een extra bedankje aan iedereen!

PROTOCOL UPDATE DOWNLOADEN>>

Wist je dat….

  • je maximaal 10 minuten voor de training naar het startpunt mag komen?
  • je tijdens de training ook het nieuwe normaal hanteert op 1,5 meter?
  • je eigen bidon met water mee moet nemen (gebruik niet de kraan bij de ingang)?
  • we over 2 weken evalueren hoe het gaat? Kijk op de website en in de nieuwsbrief voor de startijden.
  • de wandelgroep weer om 9.00 uur gaat starten i.p.v. 9.15 uur?
  • we tot 1 juli op verschillende tijden blijven starten?
  • tot nader order de groepsgrootte maximum 10 personen mag zijn?

TC en Bestuur

 

 

Comments

comments