Beginnerscursus Sportief Wandelen

Op woensdag 4 april start de beginnerscursus Sportief Wandelen. In 10 weken werken we aan onze conditie en bouwen we de afstand geleidelijk op naar 7 km. Na 10 weken ben je in staat om in een flink tempo 1,5 uur te wandelen ( ca 7 km).

Sportief Wandelen is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. Het is een sportieve en veilige bewegingsvorm die in groepsverband wordt beoefend en als bewegingsvorm veel plezier en voldoening geeft. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het net iets meer dan het ‘gewone wandelen’. Sportief Wandelen betekent stevig doorwandelen in een tempo rond de 5 tot 7 kilometer per uur. Er moet nog altijd adem overblijven om een gesprekje te voeren.

De beginnerscursus

Als beginnende wandelaar is het belangrijk dat je je conditie rustig opbouwt. Door in groepsverband te wandelen met goede begeleiding en persoonlijk advies, ben je al op de goede weg. In een groep wandelen en elke week de afstand verlengen en merken dat je conditie verbetert, werkt motiverend.

Tijdens de cursus krijg je naast de standaard trainingsvormen warming-up en cooling-down, duur- en intervaltraining, ook verschillende loopvormen aangereikt. Denk daarbij aan Power Walking, Chi Walking, Fit Walk en Wandel bootcamp. Ook komen looptechniek en lichaamshouding aan bod en werken we aan onze balans, kracht en lenigheid met diverse oefeningen tussen het wandelen door.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die net beginnen met wandelen of voor mensen die door ziekte of blessure een tijd niet hebben kunnen wandelen. De training is zo opgebouwd dat je na 10 weken in eigen tempo 90 minuten onafgebroken stevig kunt wandelen. Je wandelt twee keer per week en iedere week loop je iets langer.

Het vervolg

Na deze cursus kun je aansluiten bij onze wandelgroep. Je wordt dan lid van SIB-Loopcollectief.  Meer informatie >>

Wanneer

De beginnerscursus is op woensdagavond om 19:00 uur en zaterdagochtend om 9.00 uur.

De kosten bedragen € 35 waarbij inbegrepen: 20 gezamenlijke trainingen, een trainingsschema, advies en persoonlijke begeleiding.

De eerstvolgende cursus start woensdag 4 april 2018.

Informatie

Anneke Bakker, 0624157478 | ahbakker62@gmail.com

 

DOE MEE EN MELD JE AAN VIA ONDERSTAAND FORMULIER >>