Sportief Wandelen in Schoorl

De wandelgroep heeft het maar druk de laatste weken. We zijn in september gestart met Sportief Wandelen en nu lopen we al aardig wat kilometers per week. De groep is gegroeid naar 30 leden en het enthousiasme is er niet minder om.

Afgelopen weken liepen een aantal de tocht bij Egmond, de RS80 en vorige week verplaatsten we de training naar Schoorl. Een andere omgeving, iets meer hoogteverschil en afwisselende natuur. Een verslag van Mirjam:

Zaterdag, 1 april,  liepen 50 leden van de Sportief Wandelgroep een prachtige wandeling in de Schoorlse Duinen. Voordat we ons waagden aan de klimduin en de hoge duinen, dronken we ons moed in met koffie en thee. Voor sommigen was niet helemaal genoeg want ook de appelgebak met slagroom werden aangevoerd. Je moet toch wat verbranden niet?

Een aantal wilden het klimduin gelijk al even mee pakken en de anderen liepen via een wandelpad een stuk naar boven. Eenmaal weer bij elkaar liepen we in een heel lichte regenbui lekker door de duinen. We hadden besloten de witte route te volgen; een route van 17km! Op een enkele plek moesten we even de kaart raadplegen (tja dames en kaart lezen gaat niet samen zou je zeggen), maar verder liepen we vlekkeloos het juiste pad af. De natuur is afwisselen Zo liepen we door het dennenbos, en zo kwamen uit op een stuk heide. Eenmaal overgestoken liepen we door een stuk met loofbomen. Heel erg mooi was wel het stuk heide dat we kruisten, wat zal dat in augustus/september een prachtig gezicht zijn. En ineens liepen we het bos uit, nog een laatste rij duinen en toen waren we op het strand.

We liepen een stukje naar het noorden, met de laatste spetters van de regen in de rug. Bij de strandtent die we tegenkwamen gingen we lunchen want daar waren we wel aan toe.  Op dat punt hadden we al zo’n 10,5 km gelopen. Iedereen kon weer even bijkomen en na een heerlijk lunch gingen we weer op pad. Het was inmiddels helemaal droog geworden en zo hier en daar werd de lucht al weer wat lichter. We stopten nog voor een groepsfoto en daarna brak de lucht echt open en het laatste stuk liepen we lekker in de zon.

Rond half 4 kwamen we weer aan bij De Zilte Zoen waar we op het terras met een drankje nog konden nagenieten. Ed, die in de ochtend het klimduin nog niet had gelopen, riep toen: ‘Als er 4 mensen met me meedoen, dan loop ik dat klimduin nog wel even op hoor!’  Hij had er vast niet op gerekend dat er toch nog een paar gekken waren die dit wel keer wilden doen (voor sommigen de 2e keer). Hij moest er aan geloven en dus liepen we samen nog een keer omhoog… waarna we lekker snel weer naar beneden konden rennen.

Zo tegen half 6 waren we allemaal weer terug bij de sportvelden in Hillegom. We hebben echt stuk voor stuk genoten van een heerlijke wandeldag en zeker voor herhaling vatbaar.

Kijk voor meer foto’s in de foto-album.

 

Comments

comments