Parijs-Versailles: SIB gaat over de grens!

Zondag 24 september liepen 49 Sibbers mee in de prestatieloop Parijs-Versailles. Een afstand 16,2 kilometer die begon bij de Eiffeltoren en waarbij de finish lag op aanvoerweg naar het Paleis van Versailles. Alle 49 lopers hebben deze zware en zeer heuvelachtige afstand met succes afgelegd.

Het begon ruim een jaar geleden met een initiatief van Lydie Hoogenboom en Ad van der Vlugt. Ad die (nog) nooit aan een prestatieloop heeft meegedaan vertelde Lydie dat de enige loop die hij wel eens zou willen doen Parijs was. Lydie, positief als altijd, reageerde: ‘Nou dan gaan we dat toch doen’.

En zo geschiedde. De organisatie kwam in handen van Nico, Lydie, Ad, Peter en Dorine. Vooral de deelname van Dorine was erg belangrijk. Zij wist vlot een aantal offertes te krijgen bij hotels in Parijs. Verder werd een busbedrijf benaderd. Tot de jaarwisseling was het animo nog beperkt, maar al vlot in het nieuwe jaar werden onze verwachtingen  overtroffen. Bijna 50 mensen wilden mee. Daarmee was het plan definitief. De organisatie van Parijs-Versailles verschafte ons vlot 50 inschrijvingsbewijzen.

Om als vereniging zichtbaar te zijn besloten we om een speciaal shirt aan te schaffen. Met steun van sponsors (Hardloopwinkel, Auto Romviel, Brouwer Installatiebedrijf, Delta Apotheek, Driessen Slotenservice en MZS gereedschap) konden we voordelig een shirt aanschaffen voorzien van het SIB logo.

Op weg naar Parijs

Op zaterdagochtend vertrok in alle vroegte de bus vanuit Hillegom en om 13.00 uur werden zij in Parijs bij Hotel opgevangen door Ad, die als kwartiermaker enkele dagen eerder naar Parijs was gegaan, mede om de startnummers op te halen. Na de kamers te hebben betrokken, ging de groep Parijs in om de stad te verkennen. Soms om alleen te genieten van mooie weer op de terrassen, soms om onder leiding van Nico een heuse stadswandeling te maken. Iedereen genoot. Bij het diner werden de startnummers uitgedeeld en de afspraken gemaakt voor de belangrijke dag.

D-Day

Voor het vertrek ’s ochtends werd een groepsfoto gemaakt, waarbij zelfs de Franse Gendarmerie aanwezig was. Vervolgens zette de bus ons om 9.30 af bij de Eiffeltoren. Daar weer veel fotomomenten met als achtergrond de Eiffeltoren. Vervolgens konden we, als ideale voorbereiding, ruim een uur stretchen met bijna 25.000 mensen en verder wachten en dringen om te mogen starten.

Parcours

Het parcours begon langs de Seine over brede wegen. Na zo’n 6 kilometer was het met de pret gedaan. De bordjes met Cotes de Gardes verschenen, een serieuze klim van 178 meter. Menig deelnemer heeft moeten besluiten een deel naar boven te wandelen. Wie dacht dat het daarna wel zou meevallen kwam bedrogen uit. Het bleef op en neer gaan. Zelfs de laatste 2 kilometer bestond uit gemeen vals plat. Als bonus was er een laatste kilometer die 1200 meter bleek te zijn…

          

Na afloop lieten enkele ervaren lopers weten dat de 20 km van Parijs eenvoudiger is dan deze loop. Iedereen heeft het zwaar gehad. Sabien kwam samen met Irene als laatste van SIB over de finish en in tranen riep zij: ‘Het is zo zwaar’.

Extra aandacht kreeg blindrunner Jeffrey; hij werd begeleid door Feike en Ellen. Goed herkenbaar in hun speciale shirts trokken zij volop de aandacht.

De bus stond ons op te wachten en gezamenlijk zijn we terug gegaan naar het Hotel voor een welverdiende douche. Om 15.30 begon onze reis naar huis. Bij Van der Valk in Gent werd een tussenstop gemaakt voor een welverdiend buffet. Uiteindelijk waren we om 23.30 terug in Hillegom. Iedereen was zeer tevreden en voldaan.

Reacties

Een greep uit de reacties van de deelnemers:

Het was zeker een geslaagd weekend, met gezellige lopers en goed georganiseerd, daar wil ik iedereen nog eens voor bedanken!

Nu wordt het nog een hele klus om alle foto’s nog eens te bekijken, maar het is wel een leuke herinneringen!

Iedereen bedankt voor dit prachtige weekend Parijs. Het was perfect georganiseerd en de sfeer was super. Ik heb enorm genoten.

Bedankt voor de perfecte organisatie, de goede sfeer en het gevoel van saamhorigheid. Wij zijn er de volgende keer weer graag bij😊. Het is stil in Parijs…

Het was ook voor mij een heerlijk weekend en zit nu na te genieten van de mooie foto’s.  De prachtige wandeling door Parijs onder leiding van Nico was zo gezellig . Tja het parcour was zwaar maar daardoor wel bijzonder. Het weekend liep prima door een goede organisatie. Voor mij voor herhaling vatbaar.

Wij willen en kunnen niet achterblijven met het uitdelen van complimenten aan de organisatie maar ook aan de rest van de groep. Door de uitmuntende sfeer was de heuvel slechts een hobbeltje. Top en zeker voor herhaling vatbaar.

Wat vond ik het een feestje om met jullie mee te mogen!! Een fantastisch weekend met leuke mensen en een geweldige loop! SIBBers bedankt!

Bekijk hier nog meer foto’s >>

Klik hier voor de uitslagen >>

 

Comments

comments