Lezing over zuurstofwinst door Marion Meesters

Marion Meesters is gecertificeerd als Oxygen Advantage-instructeur. Zij geeft voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering een lezing over zuurstof:

Zuurstofwinst
Adem goed, presteer beter, bereik meer met minder.

Hoe staat het met jouw ademhaling? En wat is het effect op je prestaties? Hoe kun je met adempauzes een hoogtetraining simuleren en je aerobe en anaerobe prestaties verbeteren? Op die vragen krijg je tijdens de presentatie een antwoord. Aan de hand van de achterliggende theorie wordt uitgelegd hoe het werkt, maar we doen ook een ademhalingstest en uiteraard verschillende oefeningen.

Zuurstofwinst (een bewerking en vertaling van het boek Oxygen Advantage) gaat over de zuurstof paradox: als je veel inademt, adem je ook veel uit en verlies je veel koolzuurgas. En dat gas is nodig om zuurstof af te staan aan spieren en organen. Veel ademen leidt dus niet tot meer, maar juist tot minder zuurstof in de cellen. Ben je snel buiten adem? Sneller dan je zou willen? Dan is minder ademen het devies. Het belang van de neusademhaling komt uiteraard ook uitgebreid aan de orde.

Marion Meesters is gecertificeerd als Oxygen Advantage-instructeur. Daarnaast is zij ChiRunning/ChiWalking-instructeur en Energy Control-coach. Voordat zij samen met Patrick McKeown Zuurstofwinst op de markt bracht, vertaalde ze diverse boeken op het gebied van ChiRunning en ChiWalking en schreef ze het boek De Kracht van ChiRunning. Hardlopen is haar passie, maar inspanningsastma gooide regelmatig roet in het eten. Door anders (en vooral minder) te gaan ademen, is ze daar voorgoed vanaf gekomen.

Lezing

Datum: 16 februari om 19.30 uur

Locatie: Fioretti College, Van Den Endelaan 5a, 2182 ES Hillegom

Toegang: gratis

 

Comments

comments