Bevrijdingsloop 4-5 mei

Meld je nu aan

Op 5 mei herdenken wij in Nederland onze vrijheid. Een groot goed als je kijkt in de wereld om ons heen. Dit jaar is bijzonder omdat het 75 jaar is geleden dat de oorlog in 1945 werd beëindigd en het een nationale feestdag is waarbij de meeste mensen kunnen genieten van een vrije dag.
 
Elk jaar wordt op 4 mei klokslag 24 uur het bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen. Dit jaar willen wij als SIB-Loopcollectief in samenwerking met het Oranjecomité van Hillegom, de brandweer en de gemeente het bevrijdingsvuur ophalen en vervolgens in estafettevorm hardlopend naar Hillegom brengen. Rond de klok van elf uur worden wij in Hillegom verwacht zodat de terugkomst gekoppeld kan worden aan de diverse festiviteiten rond het aanbieden van het bevrijdingsvuur aan de Burgemeester.

Vol=vol 
De inschrijving is geopend en we richten ons in eerste instantie op een groep van circa 30 tot 40 lopers. De lopers worden ingedeeld in groepen van mensen met een zelfde looptempo zodat iedereen het kan bijhouden. Per keer zal een afstand van drie tot circa zes kilometer worden gelopen en kan een groep minder vaak worden ingezet. Dit doen wij omdat de eindtijd van 11 uur voor het vervolgprogramma van de festiviteiten in Hillegom essentieel is. Bij veel aanmeldingen zal er geloot worden, waarbij ook gekeken wordt naar de groepssamenstelling.
 
De financiering is nog niet helemaal rond en dat kan betekenen dat er van de lopers een bijdrage van maximaal 10 euro wordt verwacht. Daarvoor krijg je als loper een leuk shirt, een enerverende loop en een geweldige ervaring voor terug!
 
Aanmelden

Als je wilt mee doen, meld je dan aan op het volgende emailadres activiteitencom@sibloopcollectief.nl onder vermelding van je naam en de loopgroep waarin je meestal loopt bij SIB.
Het is de bedoeling dat we gezamenlijk gaan trainen. Daarover volgt later meer informatie.

Kijk hier naar foto’s van de afgelopen jaren waarin we het bevrijdingsvuur ophaalden naar Hillegom.


Paul Koets, Nico van Bentem en Feike Hoekstra