Beginnerscursus start zaterdag 19 september

Heb je altijd al willen hardlopen? Was je geblesseerd of lukte het in je eentje niet? Dan hebben wij voor jou een perfecte cursus. Met een uitgekiend programma begeleiden onze trainers jou in 13 weken van 0 naar 30 minuten hardlopen aan één stuk.
Hardlooptechniek, oefeningen en een gedoseerd programma gaan daarbij hand in hand. Jij volgt de instructies, bouwt op naar 3 trainingen per week en leert blessures voorkomen. In de trainingsgroep houden wij elkaar gemotiveerd. Twee maal per week train je met de groep,
éénmaal per week loop je zelfstandig. We sluiten de cursus gezamenlijk af met een half uur onafgebroken lopen. Hierna vieren we het resultaat met koffie en gebak.

Na deze cursus kun je instromen bij één van de bestaande groepen op zaterdagochtend. Om de routine van regelmatig lopen in te slijpen kun je meedoen aan de speciale intervaltraining voor doorstarters. Daarmee bouw je je conditie verder op en werk je aan je snelheid en looptechniek.
Deze intervaltraining duurt 13 weken en vindt plaats op woensdagavond om 19.00 uur. Als je lid bent (geworden) kun je aan deze en alle andere activiteiten van SIB Loopcollectief meedoen.

Vooraf
ls je twijfelt of hardlopen geschikt is voor jou, kun je dit het beste bespreken met je huisarts. In principe kun je meedoen als je 18 jaar of ouder bent. Als je van te voren kleding en/of schoenen wilt aanschaffen is het handig te weten dat we samenwerken met de Hardloopwinkel in
Noordwijkerhout. Als je aangeeft dat je lid bent van SIB Loopcollectief, ontvang je 10% korting. Zij kunnen je uitstekend adviseren bij de aankoop van de juiste hardloopschoenen en kleding.

Waar en wanneer
In april en september starten we een cursus voor beginnende hardlopers. De eerstvolgende cursus start op zaterdag 19 september. We lopen op zaterdag om 9.00 uur en op woensdag om 19.00 uur in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang De Zilk. In de winter mogen we de duinen zo laat niet in en maken we gebruik van de hardloopbaan van Sportpark De Zanderij.

Kosten
De kosten bedragen 49,50 euro (voor leden is dit gratis). Daarbij zijn inbegrepen: 25 gezamenlijke trainingen, een wekelijks trainingsschema, persoonlijk advies en begeleiding. Voor toegang tot de Amsterdamse Waterleidingduinen betaal je entree. Hiervoor zijn jaarkaarten verkrijgbaar. Informatie en aanschaf van de jaarkaarten via Waternet.

Meedoen?
Meld je voor de cursus beginnen met hardlopen aan via het inschrijfformulier .
Informatie en aanmelden: André Woutersen beginnersgroep@sibloopcollectief.nl of 06-46511373.

Comments

comments