Beginners sluiten cursus af met 5km loop

Het is zaterdagochtend 2 februari. De beginnersgroep sluit de cursus af met 30 minuten achtereen hardlopen. In de knisperende kou en verscholen in de mist scharrelen herten naar iets eetbaars. Het parcours is in witte mist gehuld; een winterzon zou het decor sprookjesachtig hebben gemaakt.


Zestien lopers lopen zich rustig warm en verzamelen zich na de warming-up bij de klok en het startpunt van de loop van 5 km, die de afsluiting is van de beginnerscursus. De route omvat 3 ronden van 1,65 km. De lopers v
ertrekken in eigen tempo en de groep valt uiteen in kleine groepjes en eenlingen. Andre en Meinhard hoppen van groepje naar groepje, maken foto’s en Sietske support de laatste lopers. De eerste lopers zijn ruim binnen het half uur binnen en het lijkt alsof eenieder op eigen tempo gemakkelijk de afstand aflegt. Chantal was zo aardig alle tijden te noteren en de lopers aan te moedigen bij het keerpunt.


Na de cooling down is er koffie en taart en deelt Meinhard de certificaten uit en geeft toelichting op het vervolg van de cursus. Alle lopers gaan in de komende maanden als groep verder richting 8-10 km, waarna zij eventueel kunnen instromen in de E- of D-loopgroep.
Het is altijd mooi te zien dat lopers genieten van de geleverde prestatie en wij als trainers zijn natuurlijk tevreden met het enthousiasme van de lopers!

Van harte gefeliciteerd allemaal!