Ad van der Vlugt

Ad van der Vlugt

Hangen en er bij blijven dat is jarenlang het enige doel geweest waarmee ik liep. Er zijn mensen die ik beter van achteren herken dan van voren omdat ik altijd achter ze aan heb moeten lopen. Waarschijnlijk is dat de reden dat ik als trainer altijd veel aandacht heb voor achterblijvers of mensen die het moeilijk hebben. Ik ben zelf vijf maal in de opstapgroep begonnen en nu …ben ik trainer. Er is veel mogelijk, alhoewel dat niet de enige reden en kwaliteit van mij als trainer is. Lopen in groepsverband betekent dus: lopen met elkaar, vertrekken en weer thuis komen met elkaar en vooral ook onderweg lekker praten en daarnaast aan je conditie werken. Hierbij is er ruimte voor ieders individuele behoefte, beperking en ambitie. Dus, wil je eens wat harder of wil je eens rustig aan doen of herstel je van een blessure, bij mij ben je welkom.

Als ik hardloop, ontspan ik volledig en kom ik op ideeën die ik niet krijg als ik stilzit.

Zo wordt het me bij hardlopen duidelijk welke belangrijke rol de dagen van de week voor mensen hebben. Op maandag gaan de auto’s niet voor mij opzij en toeteren ze chagrijnig dat ik aan de kant moet gaan. Op vrijdag daarentegen kan ik rustig doorlopen en zwaaien de automobilisten vriendelijk. Wat zegt mij dit? Mensen zijn positiever gestemd als het weekend eraan komt. Wellicht is het dus handig om belangrijke beslissingen op donderdag of vrijdag te bespre­ken; mensen zijn dan positiever gestemd en meer op anderen gericht.

Maar niet alleen het gedrag van anderen geeft mij nieuwe inzichten. Ik ren mijn zelfde rondje ook wel eens andersom. Het lijkt dan werkelijk of ik een heel nieuw rondje loop. Het perspectief van de omgeving is geheel anders. Dat geeft me het inzicht dat het handig kan zijn om een probleem waar je mee worstelt en waar je maar geen oplossing voor kunt vinden 180 graden om te draaien. Je zult zien datje tot een heel inspirerende oplossing komt.

Je ziet: hardlopen is heel wat meer dan het ene been zo snel mogelijk voor het andere zetten!

havenpoort@planet.nl

 

 

Comments

comments