Agnes van der Vlugt

Agnes van der Vlugt

In september ben ik gestart als wandeltrainer bij Sportief Wandelen. Wandelen, oftewel lopen is mij niet vreemd, als 4 jarige liep ik met mijn kleine beentjes vier keer per dag van de 3e Loosterweg naar de St. Jozef kleuterschool…en dat was ver. In 2004 kwam de uitdaging van mijn broer om mee te doen met de 4-daagse van Nijmegen, samen met mijn nichtje Mirjam gingen wij in training. Ik weet nog goed dat na 10 km het echt zeer deed om je voet op te tillen naar de stoep…

Mijn sportverleden ligt echter bij ballet. Ik ben in 33 jaar van 1 uur in de week naar 9 uur in de week daarin super actief geweest. Maar je moet stoppen op je hoogtepunt…..

Na ballet zocht ik een andere uitdaging. Ik gaf me op voor een 2-daagse hardloopcursus van Z&Z op de baan van de Spartaan in Lisse omdat ik dacht dat hardlopen wel iets voor mij zou zijn. Dat bleek en ik heb mij daarna aangemeld bij SIB. Onder leiding van Lothar en Anneke in de opstartgroep, ging ik de uitdaging met mezelf aan. Super verbaasd over mijzelf dat het mij lukte en dat ik het ook leuk vond…maar 5 km was voor mij echt voldoende.

Toen kwam de vraag van Anneke om samen een sportwandelgroep te starten en ik was gelijk enthousiast. We volgden een cursus wandeltrainer en nu ben ik een gecertificeerd Allround Wandeltrainer. Ik ben er trots op en met veel plezier ga ik een paar keer in de week aan de wandel met een groep gemotiveerde en leuke mensen in een prachtig natuurgebied.

 

 

Comments

comments